culinaire
zaken
.nl
Aardappel gepoft met zalm
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
4
1
1
1
0.50
-
-
gram
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
bakje
naar smaak
naar smaak
zalmfilet
aardappel ingrediënt info
peperkorrel (groen) ingrediënt info
mierikswortel (poeder)
dille (vers)
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren.

Intussen zalm in reepjes snijden.
In kom Vooraf & Toe, mierikswortel en dille tot glad mengsel roeren.
Zalmreepjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Zalmmengsel erover verdelen. Peperbolletjes erover strooien.
Voedings-
waarde
Energie401 KiloJoules
95 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
7 gram
2 gram