culinaire zaken .nl |
Aardappel gepoft met zalm | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 4 1 1 1 0.50 - - |
gram stuks theelepel theelepel theelepel bakje naar smaak naar smaak |
zalmfilet aardappel peperkorrel (groen) mierikswortel (poeder) dille (vers) creme fraiche zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappels goed schoon boenen, dep ze droog en prik er met een vork gaatjes in. Leg de aardappelen op een velletje wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze onafgedekt op vol vermogen bijna gaar worden. reken circa 6 minuten per aardappel. Laat ze buiten de magnetron nog 10 minuten nagaren. Intussen zalm in reepjes snijden. In kom Vooraf & Toe, mierikswortel en dille tot glad mengsel roeren. Zalmreepjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels inkruisen en iets opendrukken. Op vier borden 1 aardappel zetten. Zalmmengsel erover verdelen. Peperbolletjes erover strooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 401 KiloJoules 95 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 7 gram 2 gram |