culinaire
zaken
.nl
Toemis Koebis
(Gestoofde groene kool in pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
2
2
2
1
-
gram
gram
stuks
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
kool (groen)
boter (bak-)
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
trassi
zout
Berei-
ding
De kool wordt gesneden. De lomboks worden fijngesneden. De uien worden fijngesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt.

Fruit de fijngesneden uien, lombok en knoflook met trassi en zout in boter goudgeel. Doe er dan de groene kool bij. Roer dit goed, totdat de kool wat geslonken is. Voeg er dan zoveel water bij, dat de kool net onder staat. Laat het gerecht langzaam met het deksel op de pan gaar sudderen. Het gerecht mag niet te droog worden.
Voedings-
waarde
Energie1074 KiloJoules
256 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
2 gram
1 gram