culinaire zaken .nl |
Toemis Koebis (Gestoofde groene kool in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 100 2 2 2 1 - |
gram gram stuks teentje stuks theelepel naar smaak |
kool (groen) boter (bak-) peper (rood) knoflook ui trassi zout | ||
Berei- ding |
De kool wordt gesneden. De lomboks worden fijngesneden. De uien worden fijngesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. Fruit de fijngesneden uien, lombok en knoflook met trassi en zout in boter goudgeel. Doe er dan de groene kool bij. Roer dit goed, totdat de kool wat geslonken is. Voeg er dan zoveel water bij, dat de kool net onder staat. Laat het gerecht langzaam met het deksel op de pan gaar sudderen. Het gerecht mag niet te droog worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1074 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 2 gram 1 gram |