culinaire
zaken
.nl
Tjoemi Tjoemi
(Gestoofde inktvis in pikante saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
2
2
1
1
1
1
0.50
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
inktvis
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ketoembar
trassi
salam (blad)
laos (poeder)
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden.

Ook kan diepvriesinktvis gebruikt worden. Wel eerst laten ontdooien. De lange dunne ruggegraat voorzichtig verwijderen. Vis iets zouten en halfgaar koken. Ook uit de diepvries (wel eerst ontdooien). Uit laten lekken en de bouillon bewaren. Fruit in wat olie de trassi, fijngehakte knoflook, uien en lombok. Als de uien bruin zijn, de laos, ketoembar en salam toevoegen. Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij. Roer goed om en voeg net zoveel bouillon of sap bij zodat de inktvis net onder staat. Nog circa 5 minuten door laten sudderen. Uit blik iets korter. Serveer bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie83 KiloJoules
20 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
1 gram
1 gram