culinaire zaken .nl |
Tjoemi Tjoemi (Gestoofde inktvis in pikante saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 2 2 1 1 1 1 0.50 |
stuks teentje stuks stuks theelepel theelepel stuks theelepel |
inktvis knoflook ui peper (rood) ketoembar trassi salam (blad) laos (poeder) | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. Ook kan diepvriesinktvis gebruikt worden. Wel eerst laten ontdooien. De lange dunne ruggegraat voorzichtig verwijderen. Vis iets zouten en halfgaar koken. Ook uit de diepvries (wel eerst ontdooien). Uit laten lekken en de bouillon bewaren. Fruit in wat olie de trassi, fijngehakte knoflook, uien en lombok. Als de uien bruin zijn, de laos, ketoembar en salam toevoegen. Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij. Roer goed om en voeg net zoveel bouillon of sap bij zodat de inktvis net onder staat. Nog circa 5 minuten door laten sudderen. Uit blik iets korter. Serveer bij witte rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 83 KiloJoules 20 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |