culinaire zaken .nl |
Tempeh Goreng Tjampoer (Gebakken tempeh met ikan teri) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 1 1 1 1 1 1 0.25 |
theelepel stuks theelepel stuks kopje stuks teentje theelepel blok |
trassi peper (rood) djahe ui teri (ikan) salam (blad) knoflook laos (poeder) tempe | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. De lomboks worden in ringen gesneden. We gebruiken 1 kopje gebakken ikan teri. Snij de tempeh in reepjes van 4 centimeter lang en 0.5 centimeter dik. Bak ze in de olie knappend bruin en laat ze uitlekken. Fruit dan in wat olie de ui, trassi, knoflook en lombok. Doe er de djahe, laos, salam en tempeh bij. De ikan teri als laatste er goed doorheen roeren en een paar minuten blijven roeren. Dit gerecht kan koud gegeten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 62 KiloJoules 15 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 1 gram 1 gram |