culinaire
zaken
.nl
Tempeh Goreng Tjampoer
(Gebakken tempeh met ikan teri)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
1
1
1
1
1
1
0.25
theelepel
stuks
theelepel
stuks
kopje
stuks
teentje
theelepel
blok
trassi
peper (rood) ingrediënt info
djahe
ui ingrediënt info
teri (ikan)
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
tempe
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. De lomboks worden in ringen gesneden. We gebruiken 1 kopje gebakken ikan teri.

Snij de tempeh in reepjes van 4 centimeter lang en 0.5 centimeter dik. Bak ze in de olie knappend bruin en laat ze uitlekken. Fruit dan in wat olie de ui, trassi, knoflook en lombok. Doe er de djahe, laos, salam en tempeh bij. De ikan teri als laatste er goed doorheen roeren en een paar minuten blijven roeren. Dit gerecht kan koud gegeten worden.
Voedings-
waarde
Energie62 KiloJoules
15 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
1 gram
1 gram