culinaire zaken .nl |
Telor Asin (Gepekelde eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 500 6 |
liter gram stuks |
water zout (zee-) ei (kip) | ||
Berei- ding |
Los het zout op in het kokende water. Was de eieren en doe ze in een pot. Giet het afgekoelde water over de eieren en laat dit drie weken staan. Breng dan de eieren met koud water aan de kook. De eieren moeten minstens 12 minuten koken. Halveer de eieren voordat ze geserveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 470 KiloJoules 112 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 11 gram 0 gram |