culinaire
zaken
.nl
Tahoe Goreng II
(Gebakken tahoeballetjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
2.50
100
1
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
teentje
teentje
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tahoe
bouillon
garnaal (Hollands,gepeld)
knoflook ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. Wel beide teentjes apart houden. De een is voor het gerecht de ander is voor de saus. De garnalen worden fijngehakt.

Tahoe, garnalen, knoflook, peper en zout met elkaar vermengen, er balletjes van maken en deze in de olie bakken. De fijngesneden uien en knoflook in olie fruiten, de bouillon of water toevoegen en binden met de maizena. Op smaak brengen met peper, zout en ketjap. Dit over de balletjes gieten.
Voedings-
waarde
Energie379 KiloJoules
90 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
12 gram
1 gram