culinaire zaken .nl |
Tahoe Goreng II (Gebakken tahoeballetjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 2.50 100 1 1 1 0.50 0.50 - - |
gram deciliter gram teentje teentje theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
tahoe bouillon garnaal (Hollands,gepeld) knoflook knoflook maizena ui ketjap (manis) zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. Wel beide teentjes apart houden. De een is voor het gerecht de ander is voor de saus. De garnalen worden fijngehakt. Tahoe, garnalen, knoflook, peper en zout met elkaar vermengen, er balletjes van maken en deze in de olie bakken. De fijngesneden uien en knoflook in olie fruiten, de bouillon of water toevoegen en binden met de maizena. Op smaak brengen met peper, zout en ketjap. Dit over de balletjes gieten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 379 KiloJoules 90 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 12 gram 1 gram |