culinaire zaken .nl |
Sate Oedang (Sate van grote garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
18 4 2 2 1 0.50 |
stuks eetlepel teentje theelepel eetlepel stuks |
garnaal (Chinees(gamba)) ketjap (manis) knoflook sambal oelek suiker citroen | ||
Berei- ding |
Dit is heel verfijnd van smaak. Sate's van scampi's (grote garnalen). Verwijder het darmkanaal, snij ze doormidden en wrijf ze in met wat peper en zout. Marineer ze in het mengsel van ketjap (1 kopje), sambal, suiker, citroensap en uitgeperste knoflook. Enkele uren laten staan. Voor het roosteren steekt men 2 stokjes door iedere helft. Serveren met pangangsaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 223 KiloJoules 53 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 25 gram 0 gram |