| culinaire zaken .nl |
Sate Boemboe Roedjak (Sate van vlees naar keuze) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 300 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram stuks stuks theelepel gram theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap peper (rood) ![]() kemirie (noot) asem (zonder pit) ![]() santen ![]() laos (poeder) trassi zout | ||
| Berei- ding |
De kruiden fijnmaken en met het in blokjes gesneden vlees en de santen (1 eetlepel) vermengen. Goed in laten trekken en het vlees aan pennen rijgen. Daarna roosteren. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 545 KiloJoules 130 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 16 gram 1 gram |