culinaire zaken .nl |
Sate Boemboe Roedjak (Sate van vlees naar keuze) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram stuks stuks theelepel gram theelepel theelepel naar smaak |
varkenshamlap peper (rood) kemirie (noot) asem (zonder pit) santen laos (poeder) trassi zout | ||
Berei- ding |
De kruiden fijnmaken en met het in blokjes gesneden vlees en de santen (1 eetlepel) vermengen. Goed in laten trekken en het vlees aan pennen rijgen. Daarna roosteren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 545 KiloJoules 130 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 16 gram 1 gram |