culinaire zaken .nl |
Sate Babi Marinade (Sate van varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 24 3 2 2 2 1 1 0.50 0.25 - |
gram gram gram stuks teentje eetlepel theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
varkensvlees boter (bak-) suiker (Javaans) ui (sjalot) knoflook ketjap (manis) djahe ketoembar laos (poeder) asem (water) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dobbelsteentjes. De fijngesneden sjalotjes worden met de fijngehakte knoflook en kruiden vermengd. Dit mengsel zo fijn mogelijk vermalen. Smelt de boter gedurende korte tijd, haal het van het vuur en roer kruiden en ketjap erdoor. Voeg hieraan het vlees toe en laat het gedurende 30 minuten marineren. Rijg het vlees dan aan de stokjes en rooster dit. Bij deze sate zijn sambal katjang en sambal djeroek erg lekker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1489 KiloJoules 355 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 22 gram 0 gram |