culinaire zaken .nl |
Sate 1 (Geroosterd vleesgerecht) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 2 2 1 0.50 |
gram eetlepel teentje theelepel eetlepel stuks |
varkenshamlap ketjap (manis) knoflook sambal oelek suiker citroen | ||
Berei- ding |
Het vlees moet redelijk mager zijn. Snij het vlees in dobbelsteentjes en marineer het in het mengsel van ketjap (1 kopje), sambal, suiker, citroensap en uitgeperste knoflook. Laat dit minstens een paar uur staan. Rijg dan de dobbelsteentjes vlees per 3 aan een stokje en rooster ze boven een houtskoolvuurtje gaar. Deze marinade kan ook voor sate oedang gebruikt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 766 KiloJoules 182 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 27 gram 0 gram |