culinaire
zaken
.nl
Sate 1
(Geroosterd vleesgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
2
2
1
0.50
gram
eetlepel
teentje
theelepel
eetlepel
stuks
varkenshamlap
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
suiker
citroen
Berei-
ding
Het vlees moet redelijk mager zijn. Snij het vlees in dobbelsteentjes en marineer het in het mengsel van ketjap (1 kopje), sambal, suiker, citroensap en uitgeperste knoflook. Laat dit minstens een paar uur staan. Rijg dan de dobbelsteentjes vlees per 3 aan een stokje en rooster ze boven een houtskoolvuurtje gaar. Deze marinade kan ook voor sate oedang gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie766 KiloJoules
182 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
27 gram
0 gram