culinaire zaken .nl |
Sambal Klappa (Sambal met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 2 2 1 1 - |
gram stuks eetlepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
kokos (geraspt) peper (rood) olie (zonnebloem-) rasp (citroen-) laos (poeder) trassi zout | ||
Berei- ding |
Braad de kruiden met de fijngestampte lomboks en geraspte kokos. Met dezelfde ingredienten kan men sambal klappa op een andere manier klaarmaken. Braad de geraspte kokos lichtbruin, snij alle ingredienten fijn en fruit ze, behalve de citroenschillen. Pas op het laatst roert men de geraspte kokos en citroenschillen door de andere ingredienten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1659 KiloJoules 395 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 3 gram 4 gram |