culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kol I (Gekruide kool) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 1 1 1 0.50 |
gram stuks theelepel teentje theelepel theelepel eetlepel |
kool (wit) ui sambal oelek knoflook trassi laos (poeder) suiker (basterd-,bruin) | ||
Berei- ding |
Witte kool en uien fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Fruit de uien, trassi, sambal, laos, knoflook en bruine suiker totdat de uien bruin zijn. Voeg dan een kopje water of melk toe. Laat hierin de kool rustig gaar worden. Zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toevoegen. In plaats van witte kool kan men ook spitskool, savoye kool of chinese kool gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 223 KiloJoules 53 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 1 gram |