culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kol I
(Gekruide kool)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
2
1
1
1
0.50
gram
stuks
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
eetlepel
kool (wit)
ui ingrediënt info
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
trassi
laos (poeder)
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
Berei-
ding
Witte kool en uien fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Fruit de uien, trassi, sambal, laos, knoflook en bruine suiker totdat de uien bruin zijn. Voeg dan een kopje water of melk toe. Laat hierin de kool rustig gaar worden. Zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toevoegen. In plaats van witte kool kan men ook spitskool, savoye kool of chinese kool gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie223 KiloJoules
53 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
3 gram
1 gram