culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kentang Tolol (Gekruide aardappel abnormaal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 2 2 1 1 - - |
gram gram stuks stuks theelepel teentje naar smaak naar smaak |
aardappel gehakt (runder-) peper (rood) ui trassi knoflook zout peper | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Ui en lomboks in ringen snijden. Fruit in wat olie de knoflook, uiringen, trassi en de lombok. Doe er dan het gehakt en de stukjes gekookte aardappel bij. Het gehakt moet rullig en bruin zijn en de aardappel goed gebakken. Hierbij stukjes komkommer of zure augurk geven. Geen mayonaise of appelmoes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 881 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 8 gram 5 gram |