culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kentang Kering (Gekruide droge aardappelen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 25 2 1 1 1 1 1 0.50 0.50 |
gram gram stuks eetlepel teentje stuks stuks theelepel theelepel theelepel |
aardappel boter (bak-) salam (blad) suiker knoflook ui sereh (vers) sambal oelek ketoembar laos (poeder) | ||
Berei- ding |
De aardappelen schillen, wassen en lucifervormig snijden en deze droog frituren. Boter smelten en hierin de ui fruiten en de kruiden toevoegen met uitzondering van de suiker. Het geheel 5 a 10 minuten laten doorsudderen. Daarna de suiker vermengen met het sausje. Voor het serveren de gefrituurde aardappels toevoegen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 581 KiloJoules 138 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 2 gram 3 gram |