culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kentang Kering
(Gekruide droge aardappelen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
25
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
aardappel ingrediënt info
boter (bak-)
salam (blad)
suiker
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sereh (vers)
sambal oelek
ketoembar
laos (poeder)
Berei-
ding
De aardappelen schillen, wassen en lucifervormig snijden en deze droog frituren. Boter smelten en hierin de ui fruiten en de kruiden toevoegen met uitzondering van de suiker. Het geheel 5 a 10 minuten laten doorsudderen. Daarna de suiker vermengen met het sausje. Voor het serveren de gefrituurde aardappels toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie581 KiloJoules
138 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
2 gram
3 gram