culinaire zaken .nl |
Sambal Goreng Kentang (Gekruide chips) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 1 1 1 1 1 1 - |
theelepel teentje theelepel theelepel stuks zakje eetlepel naar smaak |
sambal oelek knoflook laos (poeder) trassi ui chips (paprika) suiker (basterd-,bruin) ketjap (manis) | ||
Berei- ding |
Knoflook fijnhakken. Ui fijnsnijden. Fruit in wat olie de ui, knoflook, trassi, sambal, laos en bruine suiker. Als de uien bruin zijn, de chips erbij. roer alles goed door elkaar. Voeg als laatste wat ketjap toe. Niet teveel, daar de chips niet zacht mogen worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 96 KiloJoules 23 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 1 gram 1 gram |