culinaire zaken .nl |
Sambal Djelanta (Drooggebakken sambal) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 10 6 6 2 1 - |
centiliter gram stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
water boter (bak-) peper (groen) peper (rood) olie (zonnebloem-) trassi zout | ||
Berei- ding |
De zeer fijngesneden lomboks worden gebraden in de olie. Vervolgens worden ze fijngestampt of gemalen met zout en trassi. Dan gaan ze opnieuw in de olie, wat water toevoegen en dit mengsel laten droogbraden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 353 KiloJoules 84 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 1 gram 1 gram |