| culinaire zaken .nl |
Sambal Boeboek Kring (Droge sambal) | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 200 5 4 2 1 1 - |
gram teentje theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
garnaal (gedroogd) knoflook ![]() sambal oelek djeroek poeroet trassi kentjoer (poeder) zout | ||
| Berei- ding |
Rooster de gedroogde garnalen en stamp of maal ze fijn. Ook de kruiden stampt men fijn, waarna alle ingredienten vermengd worden. Deze sambal is droog. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 27 KiloJoules 6 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 1 gram 0 gram |