culinaire zaken .nl |
Sambal Bawang II | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
20 12 5 2 2 - |
stuks gram stuks eetlepel teentje naar smaak |
ui (rood) suiker (Javaans) peper (rood) asem (water) knoflook zout | ||
Berei- ding |
Deel de lomboks in tweeen en kook ze gaar. Stamp de lomboks met de suiker fijn. Braad de gehakte uien en knoflook en voeg de gahakte lomboks en asemwater toe. Laat dit koken tot de uien gaar zijn en de olie boven drijft | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 874 KiloJoules 208 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 6 gram 9 gram |