culinaire zaken .nl |
Sambal Bawang I (Sambal met ui) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 5 5 4 3 2 2 1 1 |
stuks eetlepel stuks theelepel teentje stuks theelepel stuks theelepel |
kemirie (noot) suiker (bruin) ui ketoembar knoflook salam (blad) laos (poeder) sereh (vers) sambal oelek | ||
Berei- ding |
Kemirinoten fijnraspen. Lees voor 1 theelepel sambal = 1 pot sambal oelek (750 gram). Maak de uien en de knoflook fijn. Vermeng dit met de rest. Giet in een juspan een laagje olie (kopje) en laat de olie goed warm worden. Zet het vuur laag en doe het mengsel in de pan, roer af en toe en laat de zout smaak verdwijnen. Is de zoute smaak nog aanwezig, voeg dan nog suiker bij. Goed laten indikken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1044 KiloJoules 249 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 6 gram 5 gram |