culinaire
zaken
.nl
Sambal Bawang I
(Sambal met ui)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
5
5
4
3
2
2
1
1
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
kemirie (noot)
suiker (bruin)
ui ingrediënt info
ketoembar
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
laos (poeder)
sereh (vers)
sambal oelek
Berei-
ding
Kemirinoten fijnraspen. Lees voor 1 theelepel sambal = 1 pot sambal oelek (750 gram). Maak de uien en de knoflook fijn. Vermeng dit met de rest. Giet in een juspan een laagje olie (kopje) en laat de olie goed warm worden. Zet het vuur laag en doe het mengsel in de pan, roer af en toe en laat de zout smaak verdwijnen. Is de zoute smaak nog aanwezig, voeg dan nog suiker bij. Goed laten indikken.
Voedings-
waarde
Energie1044 KiloJoules
249 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
6 gram
5 gram