culinaire zaken .nl |
Sajoer Toemis Kol I (Gekruide kool) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 50 8 2 2 2 1 1 |
gram deciliter gram theelepel stuks teentje theelepel stuks eetlepel |
kool (Chinees) bouillon garnaal (Hollands,gepeld) sap (citroen-) peper (rood) knoflook ketoembar ui trassiwater | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de knoflook, de ui, de in schijfjes gesneden lombok en de ketoembar. Voeg daarna de fijngesneden kool toe en net zoveel vocht erbij dat de kool erin kan slinken. Daarna de garnalen en de bouillon erbij. Laat circa 30 minuten doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 201 KiloJoules 48 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 6 gram 2 gram |