culinaire zaken .nl |
Sajoer Spitskool Dan Makreel (Gekruide spitskool met makreel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
185 2 2 1 1 1 1 |
gram stuks stuks stuks stuks theelepel teentje |
makreel (blik,olie) peper (rood) bouillon (tablet) ui kool (spits-) laos (poeder) knoflook | ||
Berei- ding |
Fruit in wat olie de uien en knoflook. Dan de overige kruiden en goudbouillonblokjes toevoegen en meefruiten. Na 5 minuten de kool en makreel (zonder sap) erbij doen. Goed omroeren zonder de vis stuk te maken. Gaar laten sudderen op een klein vuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 516 KiloJoules 123 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 6 gram 7 gram |