culinaire zaken .nl |
Sajoer Piendang Koening (Gekruide groenten met rundvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 200 24 4 2 2 2 2 1 1 1 1 1 - |
gram gram gram gram theelepel stuks stuks teentje theelepel eetlepel theelepel theelepel stuks stuks naar smaak |
runderpoulet boon (sperzie-,vers) kool (spits-) boter (bak-) asem (zonder pit) peper (rood) salam (blad) knoflook kurkuma (poeder) suiker trassi laos (poeder) ui sereh (vers) zout | ||
Berei- ding |
Trek bouillon van de poelet. Snij ui, knoflook en lomboks heel fijn en fruit ze in de boter bruin met de kruiden. Doe dit mengsel met wat zout bij de bouillon en laat het geheel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Doe dan de boontjes erbij en kook die half gaar. Als laatste de asem, suiker en de gesneden kool toevoegen. Dan alles nog 5 minuten laten sudderen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 486 KiloJoules 116 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 3 gram 2 gram |