culinaire zaken .nl |
Sajoer Lombok (Gekruide lombok met vlees, tahoe en tempeh) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 1.50 50 50 50 50 5 5 4 3 2 1 0.50 - |
gram deciliter gram gram gram gram stuks stuks stuks stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
tahoe santen peper (rood,gedroogd) rundersoepvlees tempe peper (rawit,rood) ui (rood) uiengroen peper (rood) ui asem (water) trassi kentjoer (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Het vlees wordt eerst zacht gekookt. De tahoe, tempeh, groene lombok en uieblad (50 gram) snijdt men in stukjes. De overige kruiden worden in wat olie aangefruit. Voeg hierbij het gekookte vlees met de bouillon, de santen en rest van de ingredienten. Laat alles nog circa 15 minuten koken. Het is smakelijker als men de tahoe en tempeh eerst in wat olie halfgaar bakt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1398 KiloJoules 333 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 16 gram 5 gram |