culinaire
zaken
.nl
Sajoer Lombok
(Gekruide lombok met vlees, tahoe en tempeh)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.50
50
50
50
50
5
5
4
3
2
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
tahoe
santen ingrediënt info
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
rundersoepvlees
tempe
peper (rawit,rood) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
uiengroen ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
trassi
kentjoer (poeder)
zout
Berei-
ding
Het vlees wordt eerst zacht gekookt. De tahoe, tempeh, groene lombok en uieblad (50 gram) snijdt men in stukjes. De overige kruiden worden in wat olie aangefruit. Voeg hierbij het gekookte vlees met de bouillon, de santen en rest van de ingredienten. Laat alles nog circa 15 minuten koken. Het is smakelijker als men de tahoe en tempeh eerst in wat olie halfgaar bakt.
Voedings-
waarde
Energie1398 KiloJoules
333 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
16 gram
5 gram