culinaire zaken .nl |
Sajoer Keloewek (Gekruide kip met keloewekpitten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 2 2 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram stuks eetlepel centimeter stuks stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
kipfilet keluweks olie (zonnebloem-) sereh peper (rood) ui asem (water) laos (poeder) kurkuma (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Lombok en ui fijnsnijden. We gebruiken Keloewek pitten. Bak de ui en lombok in olie en voeg kip, kruiden en zout toe. Meng het asemwater onder voortdurend roeren hier doorheen. Doe een deksel op de pan en laat de massa doorkoken tot ze gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 632 KiloJoules 150 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 25 gram 1 gram |