culinaire
zaken
.nl
Sajoer Keloewek
(Gekruide kip met keloewekpitten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
2
2
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
stuks
eetlepel
centimeter
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
kipfilet
keluweks
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sereh
peper (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
laos (poeder)
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Lombok en ui fijnsnijden. We gebruiken Keloewek pitten. Bak de ui en lombok in olie en voeg kip, kruiden en zout toe. Meng het asemwater onder voortdurend roeren hier doorheen. Doe een deksel op de pan en laat de massa doorkoken tot ze gaar is.
Voedings-
waarde
Energie632 KiloJoules
150 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
25 gram
1 gram