culinaire zaken .nl |
Roedjak Tjampoer (Gemengde vruchten in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 |
theelepel stuks eetlepel stuks bosje stuks theelepel blik |
sambal bawang appel ketjap (manis) grapefruit (wit) radijs komkommer djahe ananas (stukjes) | ||
Berei- ding |
De harde appel wordt in stukjes gesneden. De grapefruit wordt in partjes verdeeld. We gebruiken 1 kopje blokjes ananas. 10 radijsjes in partjes. De komkommer in dunne partjes. Doe alle vruchten in een diepe kom. Maak een saus van sambal, djahe en ketjap. Meng de saus goed door de vruchten en laat dit intrekken. Serveer bij witte rijst, nasi goreng, bami met een kip- of vleesgerecht. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 205 KiloJoules 49 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 1 gram 2 gram |