culinaire
zaken
.nl
Roedjak Tjampoer
(Gemengde vruchten in pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.25
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
bosje
stuks
theelepel
blik
sambal bawang
appel
ketjap (manis)
grapefruit (wit)
radijs ingrediënt info
komkommer
djahe
ananas (stukjes) ingrediënt info
Berei-
ding
De harde appel wordt in stukjes gesneden. De grapefruit wordt in partjes verdeeld. We gebruiken 1 kopje blokjes ananas. 10 radijsjes in partjes. De komkommer in dunne partjes.

Doe alle vruchten in een diepe kom. Maak een saus van sambal, djahe en ketjap. Meng de saus goed door de vruchten en laat dit intrekken. Serveer bij witte rijst, nasi goreng, bami met een kip- of vleesgerecht.
Voedings-
waarde
Energie205 KiloJoules
49 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
1 gram
2 gram