culinaire zaken .nl |
Roedjak Petis (Vruchten in garnalenpasta-saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 2 2 2 1.50 1 1 0.50 |
gram stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel stuks eetlepel |
appel (zuur) koolrabi peper (rood) petis trassi ketjap (manis) komkommer asem (water) | ||
Berei- ding |
De lomboks worden ontpit. Was de koolrabi, appels en de komkommer goed en snij ze in schijfjes. Rangschik de schijfjes op een schaal. Stamp de lomboks met asem, petis en trassi door elkaar. Doe er wat water bij en maak er een dikke saus van. Giet de saus over de schijfjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 272 KiloJoules 65 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 7 gram |