culinaire zaken .nl |
Roedjak Ketimoen (Komkommer in pittige zoetzure saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 1 1 0.50 - |
stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
peper (rood) olie (zonnebloem-) komkommer sap (citroen-) suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij de komkommer in dunne schijfjes, strooi er zout op en laatr ze in een vergiet uitlekken. Doe de fijngesneden lomboks (zonder pitten), olie, citroensap en suiker erbij. Roer alles goed door elkaar. Men kan i.p.v. komkommer ook tomaten gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 304 KiloJoules 72 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 1 gram |