culinaire zaken .nl |
Roedjak Djawa (Vruchten in pittige saus uit Java) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2 2 2 2 1 1 1 0.50 |
stuks gram stuks eetlepel eetlepel blok stuks theelepel eetlepel |
peper (rood) appel (zuur) banaan ketjap (manis) water suiker (Javaans) komkommer trassi asem (water) | ||
Berei- ding |
We gebruiken onrijpe bananen. Snij de vruchten in schijfjes of blokjes. Maak een saus van de fijngehakte lomboks, ketjap, asem, water, Javaanse suiker en trassi. Roer dan de vruchten door de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 363 KiloJoules 86 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 2 gram 3 gram |