culinaire
zaken
.nl
Reboes Koebis
(Gestoofde kool in pittige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
500
50
3
2
2
1
1
-
deciliter
gram
gram
stuks
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
water
kool (wit)
garnaal (gedroogd)
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
trassi
zout
Berei-
ding
De kool wordt grofgesneden. De uien worden in reepjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden in ringen gesneden. De garnalen worden geweek. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui. Dan de geweekte garnalen en lombok erbij. Vervolgens wat zout en het water. Breng alles aan de kook. Laat dan de stukken kool nog circa 10 minuten meekoken. Temper het vuur als de kool halfgaar is. Als laatste het asemwater erbij en doorroeren. Serveer bij witte rijst, een visgerecht en sambal.
Voedings-
waarde
Energie219 KiloJoules
52 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
3 gram
1 gram