culinaire zaken .nl |
Reboes Koebis (Gestoofde kool in pittige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 500 50 3 2 2 1 1 - |
deciliter gram gram stuks teentje stuks eetlepel theelepel naar smaak |
water kool (wit) garnaal (gedroogd) peper (rood) knoflook ui asem (water) trassi zout | ||
Berei- ding |
De kool wordt grofgesneden. De uien worden in reepjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden in ringen gesneden. De garnalen worden geweek. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui. Dan de geweekte garnalen en lombok erbij. Vervolgens wat zout en het water. Breng alles aan de kook. Laat dan de stukken kool nog circa 10 minuten meekoken. Temper het vuur als de kool halfgaar is. Als laatste het asemwater erbij en doorroeren. Serveer bij witte rijst, een visgerecht en sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 219 KiloJoules 52 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 3 gram 1 gram |