culinaire zaken .nl |
Piendang Ketjap Makreel (Gekruide makreel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - - |
centimeter stuks stuks teentje stuks stuks theelepel stuks theelepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
sereh ui (rood) djeroek poeroet knoflook peper (groen) salam (blad) kurkuma (poeder) makreel (vers) laos (poeder) suiker asem (zonder pit) ketjap (manis) zout | ||
Berei- ding |
Snij de makreel in stukken en giet er een mengsel over van asem, zout en water (asem-garem). De overige ingredienten worden gepoft. Daarna alles koken in water met ketjap, suiker, asem en zout. Als deze piendangsaus goed kookt, de moten makreel er bij doen. De moten vis moeten geleidelijk gaar stoven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 657 KiloJoules 156 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 24 gram 2 gram |