culinaire
zaken
.nl
Piendang Ketjap Makreel
(Gekruide makreel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
-
centimeter
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
sereh
ui (rood) ingrediënt info
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
salam (blad)
kurkuma (poeder)
makreel (vers)
laos (poeder)
suiker
asem (zonder pit) ingrediënt info
ketjap (manis)
zout
Berei-
ding
Snij de makreel in stukken en giet er een mengsel over van asem, zout en water (asem-garem). De overige ingredienten worden gepoft. Daarna alles koken in water met ketjap, suiker, asem en zout. Als deze piendangsaus goed kookt, de moten makreel er bij doen. De moten vis moeten geleidelijk gaar stoven.
Voedings-
waarde
Energie657 KiloJoules
156 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
24 gram
2 gram