culinaire zaken .nl |
Piendang Ketjap Kabeljauw (Gekruide kabeljauw) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 5 3 2 2 1 0.75 0.50 - |
gram teentje stuks eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet) knoflook peper (rood) ketjap (manis) djeroek poeroet asem (zonder pit) sereh (poeder) laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Knoflook wordt fijngehakt. Pof de gesneden lomboks. Vermeng de lomboks met de overige ingredienten, behalve de asem, ketjap en vis. Dit mengsel gaat in een half met water gevulde pan, waarna het geheel opgekookt wordt. Dan de schoongemaakte stukken vis toevoegen. Tenslotte de aangelengde asem en ketjap erbij. Door laten koken tot het gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 296 KiloJoules 70 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 13 gram 0 gram |