culinaire zaken .nl |
Piendang Ketjap (Gekruide groenten met tahoe) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 200 200 200 4 4 3 2 2 1 - |
gram gram gram gram gram stuks centimeter teentje stuks theelepel theelepel naar smaak |
boon (sperzie-,vers) boon (snij-) kool (wit) tahoe peultjes peper (rood) sereh knoflook djeroek poeroet laos (poeder) asem (zonder pit) zout | ||
Berei- ding |
De tahoe in blokjes snijden. Knoflook wordt fijngehakt. De doorgesneden lomboks worden gepoft en vervolgens met de kruiden in ruim water gekookt. Hieraan worden de gesneden groenten en knoflook toegevoegd. Dit moet gaar koken. Tenslotte wordt de tahoe en asem toegevoegd. Wanneer de tahoe gaar is kan het gerecht opgediend worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 372 KiloJoules 89 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 7 gram 2 gram |