culinaire zaken .nl |
Pepesan Ikan V (Vis in een pakje) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 3 2 1.50 - |
gram theelepel eetlepel eetlepel naar smaak |
wijting (filet) sambal badjak asem (water) olie (zonnebloem-) zout | ||
Berei- ding |
Spoel de filets af onder koud stromend water en maak ze daarna droog met keukenpapier. Vermeng het asemwater met het zout en blijf roeren totdat het zout opgelost is. Wrijf de filet in met dit mengsel en laat ze een kwartier liggen. Bestrijk de folie met wat olie. Maak de filets opnieuw droog. Roer een 0.5 eetlepel olie door de sambal badjak en bestrijk de filets met dit mengsel. Verdeel de filets over de stukken folie en vouw de pakjes dicht. Pakjes dichtmaken met een katoenen draad of met houten prikkers. Leg de pakjes in het midden van een voorverwarmde oven (250 graden Celcius). Keer de pakjes na 8 minuten om en laat ze dan nog 6 a 8 minuten in de hete oven liggen. In plaats van een oven kan ook een grill gebruikt worden. De vispakjes moeten op een afstand van circa 12 centimeter van het grillelement liggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 153 KiloJoules 36 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |