culinaire zaken .nl |
Nasi Putih (Beras) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 - |
gram naar smaak |
rijst zout | ||
Berei- ding |
U wast de rijst tot het water helder uitziet. U doet de rijst in een pan en u giet er water op tot de rijst 2 vingerkootjes onder het water staat. Op een middelmatig vuur kookt u de rijst tot het water bijna is ingekookt (de rijst staat nu boven het water), dit duurt circa 15 minuten. U zet het vuur klein en u legt tussen het vuur en de pan een kookplaatje, om aanbranden te voorkomen. Zo laat u de rijst circa 10 minuten staan. Nu doet u de rijst in de rijststomer en u stoomt hem gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1733 KiloJoules 413 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 100 gram 9 gram 2 gram |