culinaire zaken .nl |
Lotek (Rauwe groenteschotel) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 50 2 1 1 1 0.50 |
gram gram gram theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
kool (wit) boon (sperzie-,vers) tauge sambal oelek suiker (basterd-,bruin) aardappel asem (water) pindakaas | ||
Berei- ding |
We gebruiken een gare aardappel. We kunnen ook spitskool gebruiken. Voor de asem kan ook 1 walnoot gebruikt worden. Als we een walnoot gebruiken moeten we hem schoonmaken en door een zeef wrijven. Maak de groenten schoon en snij ze in repen. Kook de groenten halfgaar en doe er de laatste minuut de tauge bij. Laat de groenten goed uitlekken. Prak de aardappel fijn en schep deze door de groenten. Breng de asem (walnoot) met de bruine suiker aan de kook en roer er de pindakaas en sambal door. Schep tot slot de groenten door het pindakaasmengsel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 307 KiloJoules 73 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 3 gram 1 gram |