culinaire zaken .nl |
Lontong (Rijstkussentjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 |
gram |
rijst | ||
Berei- ding |
Van katoen maakt u een zakje van 14 x 22 centimeter, dat u een een zijde open laat. U vult het zakje met gewassen rijst tot circa 4 centimeter onder de helft en u naait de bovenzijde dicht. U kook de rijst gaar en u verwijdert het zakje. Als hij opgediend wordt snij u blokjes van de rijst. (De lontong is ook panklaar in de Indische winkel te koop.) Lontong is met verschillende gerechten te kombineren. De saus die hierbij hoort is SAJUR LODEH. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 693 KiloJoules 165 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 3 gram 1 gram |