culinaire zaken .nl |
kippenpoten in ketjapsaus (Kaki ajam ketjap) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 1 8 4 1 0.50 - |
deciliter centiliter stuks eetlepel teentje theelepel naar smaak |
water sherry (droog) kippenbout ketjap (manis) knoflook djahe zout | ||
Berei- ding |
Maak een marinade van de ketjap, water, scheutje sherry, uitgeperste knoflook, djahe en zout. Deze marinade met de kippenpoten aan de kook brengen en 10 minuten laten koken. Daarna 1 dag koel bewaren. Daarna de kippenpoten droogdeppen en in een ingevette braadslee leggen. In een lauwe oven (150 graden Celcius) in 15 minuten krokant braden. Aan te bevelen op een feestje. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |