culinaire
zaken
.nl
Gimbal Oedang Croquant
(Gebakken garnalenkoekjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
24
10
4
2
1
1
0.50
-
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
bloem ingrediënt info
meel (rijst-)
ui (rood) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketoembar
kurkuma (poeder)
trassi
zout
Berei-
ding
Ontdoe de kleine garnalen van de kop. Leng het meel aan met water en dikke santen. De kruiden worden fijngestampt, voeg hierbij de garnalen en het beslag. Maak in een wadjan 2 kopjes olie warm, doe nu een soeplepel van dit beslag heel dun in de verwarmde olie en laat de gimbal croquant worden. Het aangelengde meel moet zo dik zijn als pannekoekbeslag. Men kan er ook wat fijngesneden uitjes en bieslook aan toevoegen. Gimbal of rempejeh kan ook van fijne teri gemaakt worden.
Voedings-
waarde
Energie762 KiloJoules
181 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
12 gram
3 gram