culinaire zaken .nl |
Gimbal Oedang Croquant (Gebakken garnalenkoekjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 24 10 4 2 1 1 0.50 - |
gram gram eetlepel stuks stuks theelepel theelepel theelepel naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) bloem meel (rijst-) ui (rood) ui ketoembar kurkuma (poeder) trassi zout | ||
Berei- ding |
Ontdoe de kleine garnalen van de kop. Leng het meel aan met water en dikke santen. De kruiden worden fijngestampt, voeg hierbij de garnalen en het beslag. Maak in een wadjan 2 kopjes olie warm, doe nu een soeplepel van dit beslag heel dun in de verwarmde olie en laat de gimbal croquant worden. Het aangelengde meel moet zo dik zijn als pannekoekbeslag. Men kan er ook wat fijngesneden uitjes en bieslook aan toevoegen. Gimbal of rempejeh kan ook van fijne teri gemaakt worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 762 KiloJoules 181 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 12 gram 3 gram |