culinaire zaken .nl |
Binte Biloehoeta (Garnalen met mais en tomaten in kruidige saus met kokos) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 240 100 4 4 3 2 1 1 0.50 |
gram gram gram stuks stuks gram stuks stuks stuks eetlepel |
garnaal (Hollands,gepeld) mais (blik) kokos (geraspt) tomaat ui (voorjaars-) suiker (Javaans) peper (rood) citroen ui ketjap (asin) | ||
Berei- ding |
De maiskorrels worden van te voren gekookt. De tomaten worden ontveld. De uien worden gesnipperd. De citroen wordt uitgeperst. Bestrooi de garnalen met wat zout en peper (uit de molen). Schep ze om en laat ze 10 minuten staan. Breng 4 deciliter water aan de kook. Voeg 0.5 theelepel zout, mais, suiker en parten tomaat toe. Laat alles 3 minuten zachtjes koken. Verkruimel de lombok rawit en wrijf ze samen met de uit tot een pasta. Doe de pasta in de pan met mais etc. en strooi al roerend de kokos erover. Zet het vuur lager en laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Dan de ketjap erbij met het citroensap en de garnalen. Alles goed omscheppen. Zodra de garnalen warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal. Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde lenteuitjes er overheen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1200 KiloJoules 286 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 21 gram 5 gram |