culinaire
zaken
.nl
Binte Biloehoeta
(Garnalen met mais en tomaten in kruidige saus met kokos)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
240
100
4
4
3
2
1
1
0.50
gram
gram
gram
stuks
stuks
gram
stuks
stuks
stuks
eetlepel
garnaal (Hollands,gepeld)
mais (blik)
kokos (geraspt)
tomaat ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
suiker (Javaans)
peper (rood) ingrediënt info
citroen
ui ingrediënt info
ketjap (asin)
Berei-
ding
De maiskorrels worden van te voren gekookt. De tomaten worden ontveld. De uien worden gesnipperd. De citroen wordt uitgeperst.

Bestrooi de garnalen met wat zout en peper (uit de molen). Schep ze om en laat ze 10 minuten staan. Breng 4 deciliter water aan de kook. Voeg 0.5 theelepel zout, mais, suiker en parten tomaat toe. Laat alles 3 minuten zachtjes koken. Verkruimel de lombok rawit en wrijf ze samen met de uit tot een pasta. Doe de pasta in de pan met mais etc. en strooi al roerend de kokos erover. Zet het vuur lager en laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Dan de ketjap erbij met het citroensap en de garnalen. Alles goed omscheppen. Zodra de garnalen warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal. Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde lenteuitjes er overheen.
Voedings-
waarde
Energie1200 KiloJoules
286 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
21 gram
5 gram