culinaire zaken .nl |
Bebotok II (Vis in pakjes met santen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 6 5 3 3 2 2 2 1 0.50 0.50 - |
deciliter stuks stuks stuks stuks theelepel stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
santen vis (wit-) ui (rood) peper (rood) kemirie (noot) laos (poeder) ui tamarinde kurkuma (poeder) ketoembar trassi zout | ||
Berei- ding |
De vismoten in een asempapje (keukentamarinde) doen. De kruiden fijnmaken en met dikke santen mengen. Dan wikkelt men elk mootje vis met een weinig van de saus in een pisangblad (aluminiumfolie) en laat ze 30 minuten lang stomen. Voor garnalen hetzelfde recept met toevoeging van wat geraspte kokos en gesneden groene lombok. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1020 KiloJoules 243 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 5 gram 5 gram |