culinaire
zaken
.nl
Bebotok II
(Vis in pakjes met santen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
6
5
3
3
2
2
2
1
0.50
0.50
-
deciliter
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
santen ingrediënt info
vis (wit-)
ui (rood) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
laos (poeder)
ui ingrediënt info
tamarinde
kurkuma (poeder)
ketoembar
trassi
zout
Berei-
ding
De vismoten in een asempapje (keukentamarinde) doen. De kruiden fijnmaken en met dikke santen mengen. Dan wikkelt men elk mootje vis met een weinig van de saus in een pisangblad (aluminiumfolie) en laat ze 30 minuten lang stomen. Voor garnalen hetzelfde recept met toevoeging van wat geraspte kokos en gesneden groene lombok.
Voedings-
waarde
Energie1020 KiloJoules
243 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
5 gram
5 gram