culinaire zaken .nl |
Ati Goreng Kering (Gekruide lever) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 10 - - - |
gram plakje naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenslever spek (ontbijt-) peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Laat de lever (kippenlevertjes kan ook) circa 3 minuten even koken. Van te voren eerst wat zout, peper en nootmuskaat erover. Is de lever gekookt, dan in langwerpige stukjes van 3 centimeter snijden. kippenlevertjes worden gesplitst. Rol de stukjes lever dan in het ontbijtspek en doe er een prikkertje in. Bak ze dan in de olie lekker knappend en serveer op een schaal. Dip ze in sambal ketjap of chilisaus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1207 KiloJoules 287 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 31 gram 0 gram |