culinaire zaken .nl |
Turkse komkommer-kwark-salade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:04 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 4 0.50 - |
deciliter teentje theelepel stuks naar smaak |
kwark (mager) knoflook dille (vers) komkommer zout | ||
Berei- ding |
Schil de komkommer en snij deze vervolgens in dobbelsteentjes van circa 1 centimeter. Pel de teentjes knoflook en pers deze fijn. Roer deze zachtjes samen met de komkommer door de kwark. Voeg zout, peper en dille naar smaak toe. Koud serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 452 KiloJoules 108 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 20 gram 1 gram |