culinaire zaken .nl |
Salade (lauw) van raapstelen en ei | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 1 8 6 3 2 - - |
gram gram deciliter takje stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
raapsteel spekblokjes (mager) vinaigrette (slank) koriander (vers) ei (kip) ui (bos-) aardappel peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Bak de spekblokjes in een steelpan zachtjes uit. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snij de raapstelen een aantal keer door. Verdeel de raapstelen over 4 bordjes. Laat de aardappelplakjes in een zeef uitlekken. Laat de eieren schrikken, pel ze en snij ze in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Verdeel de aardappelplakjes en eiplakjes over de raapstelen. Schep de spekblokjes uit de pan en strooi ze over de salade. Roer het spekvet en de lente-ui door de vinaigrette. Schenk het sausje over de salade. Maal er royaal peper boven en knip de koriander erboven fijn. MAGNETRONTIP: U kunt de aardappelschijfjes in de magnetron gaar koken. Doe de schijfjes in een schaal. Schenk er een halve deciliter water over. Verwarm de schijfjes afgedekt circa 3 minuten op vol vermogen tot ze beetgaar zijn. Laat de schijfjes nog ongeveer 2 minuten in de gesloten schaal nagaren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1580 KiloJoules 376 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 18 gram 2 gram |