culinaire
zaken
.nl
Salade (lauw) van raapstelen en ei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
1
8
6
3
2
-
-
gram
gram
deciliter
takje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
raapsteel
spekblokjes (mager)
vinaigrette (slank)
koriander (vers)
ei (kip)ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de eieren in circa 10 minuten hard. Schil de aardappels en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in circa 8 minuten beetgaar. Bak de spekblokjes in een steelpan zachtjes uit. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snij de raapstelen een aantal keer door. Verdeel de raapstelen over 4 bordjes. Laat de aardappelplakjes in een zeef uitlekken. Laat de eieren schrikken, pel ze en snij ze in plakjes.
Snij de lente-uitjes in ringen. Verdeel de aardappelplakjes en eiplakjes over de raapstelen. Schep de spekblokjes uit de pan en strooi ze over de salade. Roer het spekvet en de lente-ui door de vinaigrette. Schenk het sausje over de salade. Maal er royaal peper boven en knip de koriander erboven fijn.

MAGNETRONTIP: U kunt de aardappelschijfjes in de magnetron gaar koken. Doe de schijfjes in een schaal. Schenk er een halve deciliter water over. Verwarm de schijfjes afgedekt circa 3 minuten op vol vermogen tot ze beetgaar zijn. Laat de schijfjes nog ongeveer 2 minuten in de gesloten schaal nagaren.
Voedings-
waarde
Energie1580 KiloJoules
376 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
18 gram
2 gram