culinaire zaken .nl |
Polenta met kaas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 100 50 - - |
gram gram gram gram naar smaak naar smaak |
meel (mais-) kaas (gruyere) boter (room-) kaas (parmezaans) peper zout | ||
Berei- ding |
Snij de kaas in kleine blokjes. Breng in een pan 1 liter water aan de kook en voeg de polenta al roerend toe. Voeg zout en peper toe en roer de blokjes kaas erdoor. Kook de polenta in circa 15 minuten zachtjes gaar. De polenta is gaar als deze aan de rand van de pan begint los te laten. Schep de polenta in een lage schaal en strooi de Parmezaanse kaas erover. Verhit de boter tot deze bruin wordt. Schenk de boter over de polenta. TIP: In plaats van Gruyere kaas kunt u evenveel Fontina kaas gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3070 KiloJoules 731 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 62 gram 26 gram 11 gram |