culinaire zaken .nl |
Doperwten met Spaanse peper en kokos | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 100 50 25 2 1 - - - |
kilogram gram gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
doperwt (vers) kokos (geraspt) koriander (vers) boter (room-) sesamzaad (geroosterd) peper (groen) suiker zout peper | ||
Voor- berei- ding |
De doperwten doppen, wassen en met 2 eetlepels water (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% gaar koken. De doperwten in een zeef laten uitlekken. De Spaanse peper van zaad en zaadlijsten ontdoen en het vruchtvlees klein snijden. De Spaanse peper goed vermengen met de kokos, koriander en het sesamzaad. | |||
Berei- ding |
De boter in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud doen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% laten smelten. De doperwten en het kokosmengsel erdoor scheppen en (afgedekt) in 2-3 minuten op 100% door en door warm laten worden. Het gerecht op smaak brengen met suiker, zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2186 KiloJoules 520 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 25 gram 21 gram |