culinaire
zaken
.nl
Doperwten met Spaanse peper en kokos
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
100
50
25
2
1
-
-
-
kilogram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
doperwt (vers)
kokos (geraspt)
koriander (vers)
boter (room-)
sesamzaad (geroosterd) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
De doperwten doppen, wassen en met 2 eetlepels water (afgedekt) in 6-8 minuten op 100% gaar koken. De doperwten in een zeef laten uitlekken. De Spaanse peper van zaad en zaadlijsten ontdoen en het vruchtvlees klein snijden. De Spaanse peper goed vermengen met de kokos, koriander en het sesamzaad.
Berei-
ding
De boter in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud doen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% laten smelten. De doperwten en het kokosmengsel erdoor scheppen en (afgedekt) in 2-3 minuten op 100% door en door warm laten worden. Het gerecht op smaak brengen met suiker, zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2186 KiloJoules
520 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
25 gram
21 gram