culinaire zaken .nl |
Andijvie met Mon Chou (Chicoree a la creme) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 |
kilogram gram |
andijvie kaas (Mon Chou) | ||
Berei- ding |
Was uw verse andijvie (grove diepvriesandijvie mag ook; dooiwater weg) in ruim water, laat uitlekken in vergiet en kook amper gaar in alleen het aanhangwater (even loshouden van de bodem), weer in vergiet, uitdrukken. Heel houden of grof fijnhakken en vermengen met klontjes Mon Chou (= "mijn liefje"; toch een hollandse kaas). Verrukkelijk en makkelijk. Serveertip: Ter begeleiding van eenvoudige vleesgerechten (gehakt, sla- en blindenvink, Koteletten in het algemeen, varkensfrikandeau en -rollade). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 416 KiloJoules 99 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 4 gram 8 gram |