culinaire zaken .nl |
Gebakken aardappelen (Pommes sautees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Vegetarisch Zonder Additieven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 100 1 - - |
kilogram gram eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel boter (room-) bieslook (vers) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Borstel ovale aardappelen van gelijke grote geod schoon. Kook ze in de schil in ruim water bijna gaar. Pel de aardappelen en snijd ze in vingerdikke plakken | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een goed hete pan met dikke bodem. Bak de aardappelplakken (bij voorkeur laag voor laag) goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak toe. Dien goed heet op. Overstrooien met wat gehakte bieslook. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1680 KiloJoules 400 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 6 gram 8 gram |