culinaire zaken .nl |
Oud-Hollandse peperkoek | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 24 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Brood En Banket | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 1.50 3 1 1 |
gram gram deciliter theelepel eetlepel stuks |
suiker (basterd-,bruin) meel (zelfrijzend bak-) water (lauw) speculaaskruiden honing ei (kip) | ||
Berei- ding |
De oven op 175 graden Celcius voorverwarmen. Doe alle ingredienten behalve het zelfrijzend bakmeel in een mengkom. Mix alles tot een gladde klontervrije massa. Doe dan pas het bakmeel erbij en maak een glad beslag van. Vet een cakeblik in en doe het beslag erin. Zet het blik in de oven en laat de koek in 45 minuten gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 352 KiloJoules 84 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 18 gram 1 gram 0 gram |