culinaire zaken .nl |
Zandtaartjes met pruimen en rozenbotteljam | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 0.50 2.50 8 6 |
gram gram pak deciliter stuks eetlepel |
bloem boter (room-) koekjesmix vla (vanille-) pruim jam (rozenbottel-) | ||
Voor- berei- ding |
(Basisrecept) Keukengerei: kom, lepel, 4 zandtaartvormpjes (11 cm), deegroller, vork Maak in een kom deeg van het bakpoeder voor koekjes en de boter volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel het deeg in 4 stukken. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de zandtaartvormpjes in met boter. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol de stukken deeg uit tot ronde lappen van circa 2,5 centimeter groter dan de vormpje. Bekleed de vormpjes hiermee. Prik met een vork gaatjes in bodem. Plaats de zandtaartjes onder in de oven en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laten de zandtaartjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes. | |||
Berei- ding |
4 zandtaartjes bakken volgens basisrecept. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Snij elke helft in 3 schijfjes. Zet elk zandtaartje op een bordje. Rangschik de schijfjes pruim langs de rand. Verdeel de jam over het midden van de taartjes. Tip: Eventueel voor gebruik vanillevla op de jam scheppen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1296 KiloJoules 309 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 4 gram 0 gram |