culinaire zaken .nl |
Wortelcake | |||
Soort gerecht | Banket en gebak | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 15 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:00 | |
Indelingen | Brood En Banket | Oven | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 300 200 150 3 1 1 - |
gram gram gram gram stuks zakje theelepel naar smaak |
wortel meel (zelfrijzend bak-) suiker boter (room-) ei (kip) suiker (vanille-) kaneel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Worteltjes schrappen en raspen. Cakevorm (inh. 1 l) invetten. Oven voorverwarmen op 160c. In kom doen: boter, suiker en vanillesuiker. Met mixer licht en schuimig kloppen. 1 ei erboven breken. Erdoor kloppen. Rest van eieren 1 voor 1 op dezelfde manier toevoegen. Bakmeel, kaneel en zout voorzichtig erdoor roeren. Worteltjes erdoor scheppen. Voorzichtig overdoen in cakevorm. In midden van oven cake circa 1.5 uur gaar en goudbruin bakken. Uit oven circa 10 minuten laten afkoelen. Cake uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 911 KiloJoules 217 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 31 gram 4 gram 1 gram |