culinaire
zaken
.nl
Wortelcake
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
300
200
150
3
1
1
-
gram
gram
gram
gram
stuks
zakje
theelepel
naar smaak
wortel
meel (zelfrijzend bak-)
suiker
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
suiker (vanille-)
kaneel (poeder)
zout
Berei-
ding
Worteltjes schrappen en raspen. Cakevorm (inh. 1 l) invetten. Oven voorverwarmen op 160c.
In kom doen: boter, suiker en vanillesuiker. Met mixer licht en schuimig kloppen. 1 ei erboven breken. Erdoor kloppen. Rest van eieren 1 voor 1 op dezelfde manier toevoegen. Bakmeel, kaneel en zout voorzichtig erdoor roeren. Worteltjes erdoor scheppen. Voorzichtig overdoen in cakevorm. In midden van oven cake circa 1.5 uur gaar en goudbruin bakken. Uit oven circa 10 minuten laten afkoelen. Cake uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie911 KiloJoules
217 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
31 gram
4 gram
1 gram